Skip to content

Krachtvoorkeuren. Krachttraining op basis van individuele motorische voorkeuren voorjaar 2023.


woensdag 5 en 12 april 2023 van 19.00-22.00.

Inhoud

Iedere sporter is uniek, zowel op mentaal, emotioneel als op fysiek vlak. Toch passen we vaak dezelfde training toe op een grote groep sporters. Weinig trainers hebben de gelegenheid om uit te vinden hoe een sporter adapteert op korte en lange termijn als gevolg van een training of trainingsaanpak. Daarbij geldt ook nog eens dat adaptatie op veel verschillende aspecten (neurologisch, pezen, spieren, energiesystemen etc.) en op verschillende snelheden plaatsvindt.

Vanuit praktijkervaringen, ondersteund door de wetenschap, ontrafelt zich momenteel op basis van de nieuwste inzichten een deel van dit mysterie. In de afgelopen 30 jaar zijn motorische principes ontwikkeld die de trainer inzicht geven in de belangrijkste variabelen waarop een trainingsprogramma voor een individu geoptimaliseerd kan worden. Krachttraining en core stability training lenen zich bij uitstek om deze principes toe te passen en onder de knie te krijgen.

Praktijk
Veel trainers hebben een ideaal bewegingsbeeld voor ogen, dat meestal gebaseerd is op hun eigen bewegingsvoorkeur. Dit beeld overbrengen op de sporter is al een grote uitdaging. Vervolgens blijft het probleem dat het voor de ene sporter eenvoudig is het bewegingsbeeld over te nemen omdat het ‘past’, maar dat dit voor de andere sporter veel meer tijd en moeite kost én uiteindelijk geen of nauwelijks progressie oplevert. Binnen de meeste sporten geldt echter dat het niet belangrijk is hoe een beweging uitgevoerd wordt, maar wat het uiteindelijke rendement hiervan is. Bij krachttraining echter gaat het om het maximaliseren van (bepaalde punten op) het kracht-snelheidsdiagram of het verbeteren van de voorwaarden om dit te bereiken. Waarbij het toepassen van essentiële bewegingsprincipes de sporter op lange termijn gezond en fit houden en hij/zij zo duurzame progressie kan boeken.

Aanmelden

Vul hier je voornaam in
Vul hier je achternaam in
Vul hier je functie in
Vul hier je bedrijfsnaam in
Gebruik een juist emailadres
E-mail is niet hetzelfde
Begin altijd met "06-"
Voer een juist mobiel nummer in
Vul hier je woonplaats in

Ik volg deze cursus als Belgische zakelijke ondernemer:Dit betreft de aanmelding van de cursus:

Krachtvoorkeuren. Krachttraining op basis van individuele motorische voorkeuren voorjaar 2023.

Programma

woensdag 5 april 2023

18:30 - 19:00

Ontvangst met koffie en thee

19:00 - 20:15

Inhoudelijk programma o.l.v. Erwin Mortier en Peter Murphy

20:15 - 20:30

Pauze met koffie en thee

20:30 - 22:00

Inhoudelijk programma

22:00

Einde

woensdag 12 april 2023

18:30 - 19:00

Ontvangst met koffie en thee

19:00 - 20:15

Inhoudelijk programma o.l.v. Erwin Mortier en Peter Murphy

20:15 - 20:30

Pauze met koffie en thee

20:30 - 22:00

Vervolg inhoudelijk programma

22:00

Einde

De investering voor deze cursus bedraagt 245,- (excl. btw) inclusief koffie, thee en fris. 

Docenten

Erwin Mortier heeft een bachelor in Internationale Marketing en een Master in Business Administration en studeerde in Eindhoven, Bilbao en Hull. Als atleet was hij gespecialiseerd in de 100 meter, 200 meter en verspringen en acteerde hij bij de jeugd op internationaal en bij de senioren op nationaal niveau. Daarna combineerde hij diverse banen in de voedingsindustrie met het trainerschap voor Eindhoven Atletiek en de Atletiekunie. Sinds 2011 is hij werkzaam in het onderwijs zodat hij zijn passie voor het ontwikkelen van mensen zowel binnen het klaslokaal als op het sportveld kan combineren. Erwin is bij de Academy een van de motorisch voorkeuren expert en gespecialiseerd in het op individueel niveau toepassen en coachen van bewegingsprincipes vanuit de ActionTypes benadering. 

Licentiepunten/certificaat

Voor deelname aan de cursus Krachttraining op basis van individuele motorische voorkeuren is door de volgende partijen accreditatie toegekend:

 • KNVB: 4 punten
 • Atletiekunie: 4 punten (niveau 4)
 • JBN: erkent deelname als coachlicentiewaardige scholing
 • KNGU: 4 punten
 • KNSB: 6 punten
 • KNZB: 1 punt
 • NBB: 4 punten (BT3) en 5 punten (BT4) 
 • NeVoBo: 5 punten
 • NHV: 3 punten
 • NKBV: 1 punt
 • NTTB: 2 punten
 • Rugby Nederland: 6 punten

De deelnemers ontvangen een certificaat / bewijs van deelname.

Locatie

Cursus locatie Eindhoven Atletiek

JC Dirkxpad 7
5631 BZ Eindhoven
Nederland

Website: https://www.eindhovenatletiek.nl/