Skip to content

2e ATUP (ActionTypes Uitwisselings Platform Nederland 2020)

Het gekozen thema Ik en het Team” is interessant om eens actiontypisch te bekijken.

Martijn Leonard als trainer-coach van U15 ADO DenHaag vanuit de voetbal-teambril. Rob Vos als onderwijsdocent over de integratie van de ActionTypes benadering en dan met name bewegen, leren en presteren.

De ochtend wordt afgesloten met een verdiepend item nl. “Interne ritmes en de betekenis van verschillen hierin in teams” gepresenteerd door Bennie Douwes en Michiel de Ruijter.

Na de lunch gaat het programma verder met een ander stevig ActionTypes onderwerp nl. “Het functioneren in de eigen identiteit” (verdieping in de lemniscaat, verbinden van mentale functies en het benutten van triggerpoints). 

Het middel van de ActionTypes benadering is relevant bij het aansturen van teams.  Echter  zonder kennis van basis teamcommunicatie en teamontwikkeling is het inzetten van ActionTypes alleen te weinig vinden wij. En daar zijn wij als Academy zeer helder in. De Academy is dan ook zeer vereerd dat Toon Gerbrands momenteel algemeen directeur van de Betaald Voetbal Organisatie PSV Eindhoven tijdens de 2e ATUP zijn licht laat schijnen op de betekenis van wat “Teamcommunicatie, teamontwikkeling en samenwerken” in zijn organisatie betekent zonder specifiek de ActionTypes benadering in te zetten. 

Daarna gaat Peter Murphy verder met het item “Ik en het Team vanuit  de ActionTypes benadering bekeken”. 

Deze 2e ATUP wordt vervolgd met het onderwerp “Communiceren en samenwerken in teams” (de do’s en don’ts, plenair – in groepjes – plenair).

De dag wordt afgesloten met Vraag en antwoord en het maken van een deelnemersfoto.

Dit is een prachtig dagprogramma en een ieder is van harte welkom om in te schrijven.

De 3e ATUP vindt plaats in december 2021.