Skip to content

VOLGEBOEKT – ActionTypes Uitwisseling Platform 2023

Het volgende ActionTypes Uitwisseling Platform vindt plaats op zaterdag 16 december 2023. We hebben daarbij het maximum aantal deelnemers bereikt.
 
We starten om 10.15 uur met een aantal updates over de ontwikkelingen betreffende ActionTypes. Vervolgens zal Martijn Leonard een presentatie geven genaamd “ActionTypes en flow – Praktische toepassing vanuit een individuele- en teambenadering”. Met voorbeelden uit het voetbal van o.a. het Nederlands elftal tijdens het WK 2022 en ADO Den Haag in het seizoen 2021-2022.

De ochtend wordt afgesloten met het “Bespreken en oefenen van het nieuwste ActionTypes testprotocol” gepresenteerd door Bennie Douwes en Michiel de Ruijter. Voorkeurshandelen en de dynamiek die daar achter schuil gaat, gaat over beweging en actie. Maar hoe test je iemand in die staat? Hierover gaat het aanbevolen testprotocol 4.5, dat mogelijke nadelen van eerdere versies ondervangt.

Na de lunch gaat het programma verder met een update over de Diepe Motivationale Drijfveren. Wanneer spelen ze concreet, wat zijn de empirische ervaringen en hoe kunnen we op het niveau van nature het dubbele aantal differentiaties opsporen?

Vervolgens zal Erwin Mortier een demonstratie geven hoe door middel van het trainen in de vier motorische hoofdstijlen de fysieke en mentale ontwikkeling van een persoon gestimuleerd kan worden. Het raakt de kern van de ActionTypes benadering waarin het lichaam de hulpbronnen voor cognitieve en emotionele groei herbergt.

Individueel maatwerk is een nuttig hulpmiddel bij het aansturen van en samenwerken binnen teams. Voorop staat echter dat dit niet zonder een gedegen basiskennis over teamcommunicatie en teamontwikkeling kan. Wij zijn dan ook zeer verheugd dat Toon Gerbrands deze dag zijn licht laat schijnen over dit onderwerp. Toon is o.a. bekend van zijn functies als algemeen directeur van de Betaald Voetbal Organisaties PSV Eindhoven en AZ Alkmaar, manager en directeur van de DSB-schaatsploeg, bondscoach van de volleybalmannen en als auteur van diverse boeken op de gebieden van communiceren, samenwerken, inspireren, coachen en presteren.

Na een Q&A sessie wordt de dag omstreeks 17.00 uur afgesloten met een hapje en een drankje.