Skip to content

Overzicht cursussen

donderdag 21, 28 september en 5, 19, 26 october 2023 van 14.00-20.30

Praktisch werken met ActionTypes® najaar 2023.

Het herkennen en begrijpen van persoonlijke voorkeuren speelt een belangrijke rol in de sa­men­werking tussen mensen. Zeg maar in het communiceren. Er ontstaat begrip voor de beleving en het handelen van de ander. De paradox is dat we hierin alleen slagen als onze eigen kernbehoeften voldoende worden gevoed. Leren wat je hiervoor nodig hebt en tege­lij­ker­tijd de vaardigheden ontwikkelen om anderen in hun kracht te zetten, dat is waar Action­Types voor staat.In deze leergang en onze andere cursussen spoort de deelnemer deze voorkeuren op en zet ze in voor persoonlijke ontwikkeling, zelfinzicht, training en coaching. 

Vanuit deze invalshoek is het een bijzonder geschikt hulpmiddel voor toepassing binnen de sport, het onderwijs, de zorg, alsmede binnen private en publieke organisaties. In feite overal waar mensen met elkaar samenwerken en/of ontwikkeling in het functioneren een rol speelt, kent ActionTypes een aanzienlijke meerwaarde. Of het nu gaat om een coach met zijn of haar sporters, (lichamelijke opvoeding)docenten met hun leerlingen, hulpverlener en cliënt of leidinggevenden en hun medewerkers. Maar ook binnen een coach­staf, docententeam, team van hulpverleners, directie.

In de leergang maken we voor de kennisoverdracht gebruik van diverse methodieken zoals: uitleg, vragen en ideeënuitwisselingen, simpele motorische testjes, videobeelden, fact papers, pdf’s en ander il­lustre­rend studiemateriaal, casus­sen, kruisbestuiving vanuit andere gezichts­vel­den, opdrach­ten en reflectie.

Deze 5-daagse leergang is geschikt voor coaches / trainers / professionals in de sport / begeleiders / docenten in  de sport, het (speciaal) onderwijs, fysiotherapeuten, de zorg, HRM en bedrijfsleven. 


vrijdag 1 en 8 december 2023 van 19.00-22.00.

Atleetvoorkeuren. Maatwerk in looptraining op basis van individuele motorische voorkeuren najaar 2023.

Maak op een inspirerende manier kennis met de praktische toepassing van de individuele motorische voorkeuren die bij mensen aanwezig zijn. Wat is de betekenis voor individuele (techniek)scholing en fysieke training? Het gaat om de nuances van het leveren van maatwerk. Voorkennis van de Action­Types benadering is niet noodzakelijk. 

Deze 2-avonden cursus is geschikt voor sportcoaches, (personal) trainers, fysieke trainers en fysiotherapeuten.


donderdag 7, 14 december 2023 van 14.00-20.30.

Opsporen en het praktisch toepassen van Diepe Motivationele Drijfveren® najaar 2023.

In twee dagen behandelen Bennie en Michiel de belangrijkste motivationele principes, leren ze je hoe deze door middel van een aantal simpele testjes bepaald kunnen worden en hoe je deze inzet /coacht. Een eye-opener als het om afstemming op de persoon gaat. Be like me speelt geen rol meer. 

Deze 2-daagse cursus is geschikt voor coaches / (personal)trainers / professionals in de sport / begeleiders, (lichamelijke opvoeding) docenten /leraren, het (speciaal) onderwijs, fysiotherapeuten de zorg, HRM en bedrijfsleven.