Overzicht cursussen

donderdag 8, 15, 22 october en 5, 12 november 2020 van 14.00-20.30

Praktisch werken met ActionTypes®

Het herkennen en begrijpen van persoonlijke voorkeuren speelt een belangrijke rol in de sa­men­werking tussen mensen. Zeg maar in het communiceren. Er ontstaat begrip voor de beleving en het handelen van de ander. De paradox is dat we hierin alleen slagen als onze eigen kernbehoeften voldoende worden gevoed. Leren wat je hiervoor nodig hebt en tege­lij­ker­tijd de vaardigheden ontwikkelen om anderen in hun kracht te zetten, dat is waar Action­Types voor staat.In deze leergang en onze andere cursussen spoort de deelnemer deze voorkeuren op en zet ze in voor persoonlijke ontwikkeling, zelfinzicht, training en coaching. 

Vanuit deze invalshoek is het een bijzonder geschikt hulpmiddel voor toepassing binnen de sport, het onderwijs, de zorg, alsmede binnen private en publieke organisaties. In feite overal waar mensen met elkaar samenwerken en/of ontwikkeling in het functioneren een rol speelt, kent ActionTypes een aanzienlijke meerwaarde. Of het nu gaat om een coach met zijn of haar sporters, (lichamelijke opvoeding)docenten met hun leerlingen, hulpverlener en cliënt of leidinggevenden en hun medewerkers. Maar ook binnen een coach­staf, docententeam, team van hulpverleners, directie.

In de leergang maken we voor de kennisoverdracht gebruik van diverse methodieken zoals: uitleg, vragen en ideeënuitwisselingen, simpele motorische testjes, videobeelden, fact papers, pdf’s en ander il­lustre­rend studiemateriaal, casus­sen, kruisbestuiving vanuit andere gezichts­vel­den, opdrach­ten en reflectie.

Deze 5-daagse leergang is geschikt voor coaches / trainers / professionals in de sport / begeleiders / docenten in  de sport, het (speciaal) onderwijs, de zorg en het bedrijfsleven. 


De cursus is volgeboekt. Als gratis warming-up vond voor de deelnemers op 30 juni en 9 juli van 19.30-21.30 een zoomconferentie plaats. 

Overbruggingscursus (ATOC)

Leergang Praktisch werken met ActionTypes nu ook als basis voor internationaal vervolg!

Menig deelnemer aan de leergang ActionTypes wil zich verder bekwamen. In samenspraak met een van de ActionTypes grondleggers Bertrand Théraulaz hebben we er mede daarom voor gekozen om in Nederland, bij voldoende deelnemers, een korte overbruggingscursus als opstap naar de internationale cursussen te creëren (basiscursus internationaal volgen is dan niet meer nodig) die leidt tot het instromen op niveau 2 nl. ATCC (ActionTypes Certifica­tion Course).

Deze 2-daagse cursus is bestemd voor oud deelnemers aan de leergang Praktisch werken met ActionTypes met tevens de cursus diepe motivationele drijfveren.


vrijdag 2 en 9 october 2020

Maatwerk in krachttraining op basis van individuele motorische voorkeuren. De cursus is vol!

In twee avonden behandelen experts de belangrijkste motorische principes, leren ze je hoe deze door middel van simpele testjes per sporter bepaald kunnen worden en hoe je deze toepast in de krachttraining en core stability training om op de persoon afgestemde training te bewerkstelligen. Maatwerk dus. Hierbij wordt voortdurend de link gelegd naar de nieuwste inzichten vanuit motorisch leren.

Deze 2-avonden cursus is geschikt voor sportcoaches, (personal) trainers en fysieke trainers.


donderdag 17 en 24 september 2020

Cursus Diepe Motivationele Drijfveren opsporen en coachen 

In twee dagen behandelen Bennie en Michiel de belangrijkste motivationele principes, leren ze je hoe deze door middel van een aantal simpele testjes per sporter of ander bepaald kunnen worden en hoe je deze inzet /coacht. een eye-opener als het om afstemming op de persoon gaat. Be like me speelt geen rol meer. 

Deze 2-daagse cursus is geschikt voor coaches / (personal)trainers / professionals in de sport / begeleiders / (lichamelijke opvoeding) docenten /leraren, het (speciaal) onderwijs, de zorg en het bedrijfsleven.


zaterdag 19 december 2020

Congres  2e ATUP (ActionTypes Uitwisselings Platform 2020)

 

Het gekozen thema "De Ik in Team" is interessant om eens actiontypisch te bekijken.

Martijn Leonard als trainer-coach van U15 ADO DenHaag vanuit de voetbal-teambril. Rob Vos als onderwijsdocent over de integratie van de ActionTypes benadering en dan met name bewegen, leren en presteren.

De ochtend wordt afgesloten met een verdiepend item nl. "Interne ritmes en de betekenis van verschillen hierin in teams" gepresenteerd door Bennie Douwes en Michiel de Ruijter.

Na de lunch gaat het programma verder met een ander stevig ActionTypes onderwerp nl. "Het functioneren in de eigen identiteit" (verdieping in de lemniscaat, verbinden van mentale functies en het benutten van triggerpoints). 

Het middel van de ActionTypes benadering is relevant bij het aansturen van teams.  Echter  zonder kennis van basis teamcommunicatie en teamontwikkeling is het inzetten van ActionTypes alleen te weinig vinden wij. En daar zijn wij als Academy zeer helder in. De Academy is dan ook zeer vereerd dat Toon Gerbrands momenteel algemeen directeur van de Betaald Voetbal Organisatie PSV Eindhoven tijdens de 2e ATUP zijn licht laat schijnen op de betekenis van wat "Teamcommunicatie, teamontwikkeling en samenwerken" in zijn organisatie betekent zonder specifiek de ActionTypes benadering in te zetten. 

Daarna gaat Peter Murphy verder met het item "De Ik inTeam vanuit  de ActionTypes benadering bekeken". 

Deze 2e ATUP wordt vervolgd met het onderwerp "Communiceren en samenwerken in teams" (de do’s en don’ts, plenair - in groepjes - plenair).

De dag wordt afgesloten met Vraag en antwoord en het maken van een deelnemersfoto.

Dit is een prachtig dagprogramma en een ieder is van harte welkom om in te schrijven.